Начало » Решения

Решения

Районна избирателна комисия Хасково


РЕШЕНИЕ
№ 253
Хасково, 05.10.2014

ОТНОСНО: Жалба с вх.№ 365 от 05.10.2014г. по входящия регистър на РИК-Хасково, подадена от Чавдар Георгиев Георгиев - кандидат за народен представител от Коалиция „БСП - Лява България”

Постъпила е Жалба с вх.№ 365 от 05.10.2014г. по входящия регистър на РИК-Хасково, подадена от Чавдар Георгиев Георгиев - кандидат за народен представител от Коалиция „БСП - Лява България".

В жалбата се твърди, че в секцията, която се намира в СОУ „Св.Паисий Хилендарски",  г-н Делян Добрев е провел разговори с хора, които са отивали да гласуват и е агитирал в полза на ПП „ГЕРБ".

РИК - Хасково след като се запозна по същество с така постъпилата жалба, счита че към момента на провеждане на заседанието на комисията - 18.45 часа е в обективна невъзможност да извърши проверка на изложените от жалбоподателя факти за агитация в изборния ден от г-н Делян Добрев в полза на ПП  „ГЕРБ".

В тази насока в жалбата не не са посочени преки свидетели - очевидци на агитацията в изборния ден, както и не е идентифицирана номера на секцията, в която се твърди, че същата неправомерна агитация е извършвана. 

По тази точка от дневния ред, на основание чл. 72, ал.1, т.20 от ИК, РИК - Хасково взе следното:

РЕШЕНИЕ:

Оставя без разглеждане  жалба с вх.№ 365 от 05.10.2014г. по входящия регистър на РИК-Хасково, подадена от Чавдар Георгиев Георгиев - кандидат за народен представител от Коалиция „БСП - Лява България", поради обективната невъзможност на РИК-Хаскова да извърши проверка по случая.

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК по реда на ИК.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Димитър Димитров

СЕКРЕТАР:
Добромир Якимов

* Публикувано на 07.10.2014 в 20:46 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол