Начало » Решения

Решения

Районна избирателна комисия Хасково


РЕШЕНИЕ
№ 252
Хасково, 05.10.2014

ОТНОСНО: Жалба с вх.№363/05.10.2014 г. по входящия регистър на РИК-Хасково Донка Георгиева - застъпник на КПО „ББЦ”

Постъпила  е Жалба с вх.№ 363 / 05.10.2014 г. по входящия регистър на РИК-Хасково Донка Георгиева - застъпник на КПО „ББЦ". В жалбата е изложено, че около 11 часа днес в СИК 33, община Димитровград се е появил избирател -- Таня Бонева Братанова, която не е открита в избирателния списък в секцията. Въпреки това срещу име на друг избирател -  Таня Бонева Мерджанова, първият избирател - Братанова е била допусната да гласува като е положила  подпис срещу името на Мерджанова. Впоследствие в секцията се е явила, за да гласува и Таня Мерджанова, която не е успяла да гласува, тъй като срещу нейното име в списъка е имало положен подпис.

РИК  - Хасково извърши проверка по случая, при която действително установи допусната грешка при гласуването на първия избирател Таня Бонева Братанова, която е положила подпис срещу името на Таня Бонева Мерджанова. По тази причина Мерджанова не е успяла да упражни правото си на глас и е заявила, че ще се върне в секцията по-късно.

По тази точка от дневния ред, на основание чл. 72, ал.1, т.20 от ИК, РИК - Хасково взе следното:

РЕШЕНИЕ:

РИК - Хасково указва на председателя на СИК СИК 33, община Димитровград да допусне Таня Бонева Мерджанова да упражни правото си на глас при явяване в секцията.

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК по реда на ИК.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Димитър Димитров

СЕКРЕТАР:
Добромир Якимов

* Публикувано на 07.10.2014 в 20:45 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол